Houten of kunststof gevelbekleding

Vroeger was een houten gevelbekleding de standaard bij veel verschillende woningen en bouwprojecten. Tegenwoordig stijgt een kunststof gevelbekleding zoals Keralit steeds meer in populariteit. Kunststof wordt zodanig populair dat in de toekomst wordt verwacht dat hout verdwijnt en plek maakt voor kunststof gevelbekleding. Hier zijn meerdere redenen voor.

Dat de voorkeur van vakmannen, hobbyisten en mensen die hun huis willen renoveren gaat naar kunststof lijkt volkomen logisch. Wie een groot voorkeur heeft voor de ‘look’ van een houten gevelbekleding maar de voordelen van een kunststof gevelbekleding wil hebben, heeft geluk. Omdat kunststof steeds meer begint te lijken op hout is het verschil minder goed zichtbaar. De hoge kwaliteit van kunststof zorgt nu voor dezelfde uitstraling als dat van een houten kozijn of gevelbekleding.

 

hout of kunststof

Houten gevelbekleding uitstraling gelijk aan kunststof

Los van de uitstraling weet kunststof ook op andere vlakken een streepje voor te hebben op hout als bouwmateriaal. Vroeger wou kunststof nog snel stuk gaan en ging het niet lang mee. Dankzij alle innovaties en verbetering in kunststof is het vandaag de dag het bouwmateriaal om te kiezen. In tegenstelling tot houten gevelbekleding gaat kunststof gevelbekleding langer mee en is het ook nog eens goedkoper! Voorbeeld: bij het bouwen van een raam met behulp van hout als bouwmateriaal bent u €410 kwijt per m2. Bij kunststof is dit slechts €400.Bekijk hier een prijslijst van alle Keralit producten in ons assortiment.

Kunststof is dus niet alleen beter in kwaliteit maar ook nog eens goedkoper. Ook kan er gesteld worden dat kunststof gevelbekleding zoals Keralit langer meegaat omdat kunststof beter tegen weersomstandigheden op kan. Nattigheid en vocht hebben weinig tot geen effect op kunststof gevelbekleding zoals Keralit.

 

Hout of kunststof als gevelbekleding

Houten gevelbekleding minder goed voor milieu dan kunststof

Ook voor het milieu blijkt dat kunststof beter werkt. Producten zoals Keralit gemaakt van oude materialen. Zo zorgt Keralit er voor dat er met behulp van recycling zijn producten duurzaam worden. Houten gevelbekleding is lastig om duurzaam te maken. Om goed hout te krijgen is het kappen van bomen helaas nodig. Dit een zeer milieuonvriendelijke activiteit. Draag daarom jouw steentje bij aan een betere toekomst voor de aarde en kies voor kunststof gevelbekleding.

Hier de voordelen van kunststof in tegenstelling tot houten gevelbekleding:

De keuze tussen een kunststof of houten gevelbekleding lijkt daarmee een simpele keuze. In het verleden van hout een populaire keuze. Door de vele verbetering in kunststof is het tegenwoordig beter om te kiezen voor kunststof gevelbekleding. Bekijk onze website en zie wat Keralit kunststof gevelbekleding voor u kan betekenen!