Kunststof gevelbekleding

In het verleden was een houten gevelbekleding de standaard bekleding bij verschillende woningen en bouwprojecten. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Kunststof gevelbekleding zoals Keralit wordt meer en meer populair en mensen kiezen massaal voor deze vorm van gevelbekleding. Er wordt zelfs verwacht dat hout als gevelbekleding helemaal gaat verdwijnen en plaats maakt voor kunststof gevelbekleding. Dat is niet zonder redenen. Kunststof gevelbekleding is namelijk van essentieel belang voor de waarde van uw huis. De kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm, hoogwaardig en ziet er uit als echt hout in plaats van kunststof. En met het oog op duurzaamheid moet het materiaal ook milieuvriendelijk zijn en lang meegaan. Wie dus wel de uitstraling wilt van een houten gevelbekleding en tevens kiest voor de voordelen van kunststof gevelbekleding maakt met de aanschaf van kunststof een goede keuze. Los van de uitstraling weet kunststof ook op andere vlakken hoger te scoren dan op hout als bouwmateriaal. Vroeger ging kunststof nog wel eens snel stuk en was het hierdoor geen lang leven beschoren. Dankzij alle innovaties en verbetering in kunststof is het vandaag de dag het bouwmateriaal om te kiezen. Door het plaatsen van kunststof gevelbekleding krijgt uw woning een prachtige eigentijdse uitstraling want het materiaal is prachtig om te zien en niet kapot te krijgen. Het grote voordeel is daarmee ook gelijk dat u nooit meer de woning hoeft te schilderen. Afbladderende verflagen, kleur of glansverlies zijn vanaf nu verleden tijd. Stijlvolle gevelelementen en dakranden die er altijd verzorgd uitzien is nu de nieuwe norm.

Soorten kunststof gevelbekleding

Het model dat al jarenlang wordt toegepast in de Nederlandse woningbouw en bijna op ieder type woning past is de Sponningdeel 143. Dit populaire model gevelbekleding wordt veel gebruikt door zijn brede sponning waardoor een mooi lijnenspel ontstaat. Door deze strakke lijnen krijgt de gevel een hoogwaardig afgewerkte uitstraling. Anders dan de Sponningdeel 143 heeft de Sponningdeel 190 een smalle sponning en dat maakt dit model zeer geschikt voor moderne toepassingen. Ook kunt u kiezen voor Potdeksel 177 die overlappende panelen heeft waardoor er een lichte schaduw ontstaat. Deze gunstige eigenschappen zorgen ervoor dat dit model moeiteloos te monteren is.

Kunststof gevelbekleding prijzen

Dankzij alle tegenwoordige innovaties en verbetering in kunststof is kunststof gevelbekleding het meest populaire bouwmateriaal dat gekozen wordt. In tegenstelling tot houten gevelbekleding gaat kunststof gevelbekleding langer mee en is het ook nog eens lager in de aanschaf qua prijs. Om een voorbeeld te geven: bij het bouwen van een raam met behulp van hout als bouwmateriaal kost u dat 410 euro per m2. Bij kunststof is dit slechts 400 euro. Bij grote oppervlakten bespaart u hiermee een hoop geld. Kijk voor meer informatie voor de verschillende prijzen op de site van Holland Kunststof. Daar vind u een uitgebreide prijslijst van de dakpanelen, gevelbekleding en de kunststof toebehoren en onderdelen.

KERALIT PRODUCTADVIESPRIJS IN EURO INCL. BTW (per 1 stuk)KERALIT-KOPEN.NL PRIJS: IN €, INCL BTW, (per 1 stuk)
Keralit Sponningdeel 143 (6 meter)€ 71,15€ 58,79
Keralit Sponningdeel 190 (6 meter)€ 94,60€ 78,14
Keralit Potdeksel 177 (6 meter)€ 88,06€ 72,30

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Een kunststof gevelbekleding plaatsen is ideaal voor een gevelrenovatie. Hij wordt geplaatst op de bestaande gevelafwerking op een houten structuur. Daarom is het ideaal bij een gevelrenovatie. Kunststof gevelplaten kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Als eerste stap monteert de aannemer houten latten op de bestaande gevelbekleding. Nadien volgt de eigenlijke plaatsing van de kunststof gevelbekleding. Omdat pvc gevellatten dun zijn, verliest u ook minder ruimte als u de buitenkant van de gevel wilt isoleren.

Het belang van duurzaam bouwen

Ook de overheid juicht duurzaam bouwen toe. Kunststof gevelbekleding is hierdoor nog meer welkom dan ooit. Hoe meer gebouwen en huizen duurzaam worden ingericht hoe beter het is voor het land. Dit omdat er naast energiebesparing nog veel meer goeds bij komt kijken. Op de website van de rijksoverheid worden de volgende punten benoemt:

  • gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers;
  • een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie. Dit voorkomt vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen;
  • prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden;
  • duurzaam slopen, om zo materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te gebruiken (hergebruik), zoals het geval bij kunststof gevelbekleding;
  • verantwoord watergebruik;
  • voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen op raken.